خرید PDF این درسنامه

۱,۲۰۰ تومانافزودن به سبد خرید

آموزش علوم هفتم فصل 12

کاربر گرامی لازم است درسنامه علوم هفتم فصل 12 را به دقت مطالعه کنید سپس با انجام فعالیت ها و پاسخ به نمونه سوالات آن یادگیری خود را کامل کنید.

علوم هفتم فصل 12

غذا، انرژی لازم را برای انجام دادن فعّالیت های متفاوت نیز تأمین می کند.

غذا در علوم هفتم فصل 12

کربوهیدرات ها، لیپیدها (چربی ها)، پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آب؛ موادمغذّی اند که در خوراکی های متفاوت وجود دارند.

کربوهیدرات ها: علوم هفتم فصل 12

گروهی از مواد مغذّی اند که انرژی مورد نیاز بدنمان را تأمین می کنند.

نشاسته نوعی کربوهیدرات است و در گیاهان ساخته می شود.

گیاهان در فتوسنتز، ابتدا قندی به نام گلوکز می سازند، سپس با وصل کردن مولکول های گلوکز به هم، نشاسته می سازند؛

بنابراین نشاسته نوعی کربوهیدرات مرکب و گلوکز نوعی کربوهیدرات ساده است .

به کربوهیدرات ها، قند نیز می گویند.

قندهای ساده شیرین اند و به فراوانی در میوه ها و سبزی های شیرین وجود دارند.

کربوهیدرات ها در علوم هفتم فصل 12

سلولز در همهٔ غذاهای گیاهی وجود دارد و مانند نشاسته از مولکول های گلوکز ساخته می شود.

سلولز در علوم هفتم فصل 12

خوردن غذاهایی که سلولز دارند، به سلامتی ما کمک می کند.

چربی ها: علوم هفتم فصل 12

در ساخته شدن غشای سلول ها به کار می روند. همچنین بافت چربی که نوعی بافت پیوندی است،

چربی ها دورتادور اندام های داخل بدن را می پوشاند و آنها را از آسیب و ضربه حفظ می کند نقش دیگر چربی ها انرژی زایی آنهاست.

مقدار انرژی ای که یک گرم چربی تولید می کند، تقریباً دو برابر مقدار انرژی حاصل از یک گرم کربوهیدرات است.

چربی ها دو نوع گیاهی و جانوری دارند.

چربی های گیاهی در دمای معمولی  مایع اند،

در حالی که چربی های جانوری در این دما، معمولاً جامدند.

احتمال رسوب چربی های جامد در رگ ها  بیشتر از چربی های مایع است.

 پروتئین ها: علوم هفتم فصل 12

برای ساخته شدن سلو لها و بافت های  دیگر نیز به کار می روند  غذاهای گیاهی نیز، مانند غذاهای جانوری، منبع پروتئین اند؛

همهٔ پروتئین ها از مولکول هایی به نام  آمینواسید ساخته شده اند.

بدن ما پروتئین های موردنیاز را فقط با چند نوع آمینواسید می سازد.

همچنین بدن ما می تواند تعدادی از این آمینواسیدها را با استفاده از غذاهایی که می خوریم، بسازد؛ اما بعضی را نمی تواند بسازد.

به این آمینواسیدها، آمینواسیدهای ضروری می گویند؛ زیرا باید آنها را به طور آماده و از طریق غذاهایی که می خوریم به دست آوریم.

بیشتر پروتئین های گیاهی بعضی آمینو اسیدهای ضروری را ندارند.